Loading...
startpagina2019-04-24T13:07:56+02:00

DE WEEK VAN DE KORTE KETEN

van 4 mei tot 12 mei

Moederdagbrunch hoeve- en streekproducten

Geniet op moederdag van een heerlijke brunch met lokale hoeve- en streekproducten. Na de brunch kan je een korte rondleiding volgen.
De moederdagbrunch vindt ook plaats bij ’t Hof van de Rhille (Diksmuide).

Adres: De Heerlijkheid
Datum: 12/05/2019
Uur: 10:00 – 14:00
Kostprijs: volwassenen: 20€, kinderen: 10€

Helaas reeds uitverkocht !

Workshop: Kom proeven van varken en ambacht

Benieuwd waar een varkenshaasje of varkenswangetjes eigenlijk precies vandaan komen? Dit wordt je haarfijn uitgelegd in een 3 uur durende workshop, waarbij je kan proeven en beleven. Na afloop krijg je een pakket van +/- 1,5 kg vlees mee naar huis.

Adres: De Heerlijkheid
Datum: 04/05/2019
Uur: 17:30 – 21:00
Kostprijs: 35€

Kookworkshop voor kinderen: ‘Lokale kleine helden’

Deze workshop “Lokale kleine helden in de keuken” is bedoeld voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Max. 25 kinderen kunnen inschrijven.

Adres: De Heerlijkheid
Datum: 08/05/2019
Uur: 14:00 – 16:30
Kostprijs: 15€

Meer info
Meer info
Meer info
Week van de Korte Keten

Bart is deelnemer voor “de korte keten kop”

Ben jij trots op jouw lokale ambassadeur van de Korte Keten – laat het hem/haar dan zeker weten? Stem tussen 5 en 24 april op Bart als jouw favoriete Korte Keten Kop(pen) uit West-Vlaanderen.
Waarom stemmen? Bovenal als blijk van waardering voor de hoeve- of streekproducent. Een pluim voor zijn/haar ambacht, service, uniek product… Daarnaast maak je als deelnemer kans op tal van leuke prijzen en attenties uit onze West-Vlaamse prijzenpot.
Op 26 april maken we de ultieme Korte Keten Kop bekend én de gelukkige deelnemers die een prijs in ontvangst mogen nemen.

Stem voor Bart als ambassadeur

OVER ONS

Het verhaal van De Heerlijkheid

Ter plaatse gekweekte, eerlijke producten op een ambachtelijke manier vervaardigd.

We zijn een jong gezin met 2 kleine spruiten en wonen op een kleine boerderij. Omdat we onze bubbels meer willen geven dan eenheidsworst en omdat wij in een prachtige landelijke streek wonen, willen we zoveel mogelijk mensen laten mee genieten van deze heerlijke omgeving en de troeven van ter plaatse gekweekte producten.
Ik ben van opleiding slager spekslager en heb een grote passie voor varkensvlees en vleeswaren. Daarom wilde ik me thuis op een creatieve manier verder ontwikkelen en de mensen laten genieten van een lekker en gezond stukje vlees. Wij geloven in de kracht van de korte keten en zelfvoorziening en streven ernaar om in hoofdzaak onze producten regionaal te kopen of zelf te kweken. Dit komt ten goede aan de plaatselijke economie. Wij willen alles kleinschalig en persoonlijk houden omdat voor ons mensen echt tellen. We willen hen dan ook oprecht helpen met het best mogelijke vlees qua: kwaliteit, dierenwelzijn, impact op de omgeving, milieu, smaak,… Onze focus ligt vooral op het maken van ambachtelijke vleeswaren, dit met zo weinig mogelijk hulpstoffen. Zo kunnen we een puur en eerlijk product aanbieden. Alle aangeboden vleeswaren in onze winkel zijn ter plaatste vervaardigd.

WAT DOEN WE

Wij kweken zelf onze varkentjes op een traditionele manier.

Wij kweken zelf onze varkentjes op een traditionele manier. Dit wil zeggen dat ze geen soja maar enkel granen en erwten als voeder krijgen. Ook laten we de varkens op zonnige dagen buiten zodat ze met de nodige zorg kunnen groeien. Onze varkens zitten op stro in zeer ruime hokken. De mest van onze varkens wordt verdeeld op de akkers waar vruchten op geteeld worden. Deze dienen dan terug als voeder. Zo hebben we een perfect gesloten kring. We brengen en halen onze varkens zelf naar en van een regionaal slachthuis. De karkassen versnijden we tot verkoopbare delen om kraakvers te kunnen meegeven aan onze klanten. Een speerpunt van de activiteiten is vooral het maken van eigen vleeswaren. Alles wat in de winkel wordt aangeboden, maken we zelf. Daar wij ook enkel aanbieden wat we zelf gekweekt hebben, kan het zijn dat er bepaalde stukken uitverkocht zijn (helaas zitten er geen tien, maar slechts twee varkenshaasjes in een varken). Hieronder vinden jullie een greep uit ons assortiment.

PARTNERS

 De Grote Fockewerve

BEZOEK DEGROTEFOCKEWERVE.BE

 Boer Olivier

BEZOEK BOER OLIVIER

100% West Vlaams

BEZOEK 100% WEST VLAAMS

CONTACT

De Heerlijkheid is open op

vrijdag: 12u – 18u
zaterdag: 8u – 18u
zondag: 8u – 12u
Alle andere momenten helpen we je graag op afspraak.

Ons adres

De Heerlijkheid
t.a.v. Bart Syryn
Lange Limaertstraat 2
8600 Vladslo – Diksmuide
België


+32 (0)468 23 84 86


bart@deheerlijkheid.be


 www.deheerlijkheid.be


Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

 
VIND ONZE HOEVE OP GOOGLEMAPS