HOEVE PICKNICK

Dagverse broodjes met beleg:

o.a verse hoeveboter, Keiems bloempje, verschillende soorten huisgemaakt vleesbeleg (ambachtelijke hesp, mosterdspek, paté, droge worst), huisgemaakte confituur of honing (ook van bijenkasten van op onze hoeve), hardgekookt eitje, sla, …

Dessert:

hoeveyoghurt en huisgemaakt gebakje.
Seizoensgebonden fruit (verse aardbeien, kersen, appel, pruim of ander fruit).

Drank:

natuursapje of lokaal biertje naar keuze (Papegaai of Ichtegems Grand Cru) en water.

Prijs:

volwassene: 22,00 € per persoon / kind (-12 jaar): 10,00 € per persoon

Bij zonnige weer is het heerlijk vertoeven in onze boomgaard. Bij minder weer hebben we steeds een alternatief op onze hoeve. Wie wil kan de mand ook meenemen op locatie, dan wordt er een waarborg van 50,- gevraagd voor het gebruik van het materiaal.

Wanneer:

Elke dag behalve op zondag.

Reserveren:

kan telefonisch of via email minstens twee dagen op voorhand en minstens vanaf 10 personen.

OVER ONS

Het verhaal van De Heerlijkheid

Ter plaatse gekweekte, eerlijke producten op een ambachtelijke manier vervaardigd.

We zijn een jong gezin met 2 kleine spruiten en wonen op een kleine boerderij. Omdat we onze bubbels meer willen geven dan eenheidsworst en omdat wij in een prachtige landelijke streek wonen, willen we zoveel mogelijk mensen laten mee genieten van deze heerlijke omgeving en de troeven van ter plaatse gekweekte producten.
Ik ben van opleiding slager spekslager en heb een grote passie voor varkensvlees en vleeswaren. Daarom wilde ik me thuis op een creatieve manier verder ontwikkelen en de mensen laten genieten van een lekker en gezond stukje vlees. Wij geloven in de kracht van de korte keten en zelfvoorziening en streven ernaar om in hoofdzaak onze producten regionaal te kopen of zelf te kweken. Dit komt ten goede aan de plaatselijke economie. Wij willen alles kleinschalig en persoonlijk houden omdat voor ons mensen echt tellen. We willen hen dan ook oprecht helpen met het best mogelijke vlees qua: kwaliteit, dierenwelzijn, impact op de omgeving, milieu, smaak,… Onze focus ligt vooral op het maken van ambachtelijke vleeswaren, dit met zo weinig mogelijk hulpstoffen. Zo kunnen we een puur en eerlijk product aanbieden. Alle aangeboden vleeswaren in onze winkel zijn ter plaatste vervaardigd.

WAT DOEN WE

Wij kweken zelf onze varkentjes op een traditionele manier.

Wij kweken zelf onze varkentjes op een traditionele manier. Dit wil zeggen dat ze geen soja maar enkel granen en erwten als voeder krijgen. Onze varkens zitten op stro in zeer ruime hokken. De mest van onze varkens wordt verdeeld op de akkers waar vruchten op geteeld worden. Deze dienen dan terug als voeder. Zo hebben we een perfect gesloten kring. We brengen en halen onze varkens zelf naar en van een regionaal slachthuis. De karkassen versnijden we tot verkoopbare delen om kraakvers te kunnen meegeven aan onze klanten. Een speerpunt van de activiteiten is vooral het maken van eigen vleeswaren. Alles wat in de winkel wordt aangeboden, maken we zelf. Daar wij ook enkel aanbieden wat we zelf gekweekt hebben, kan het zijn dat er bepaalde stukken uitverkocht zijn (helaas zitten er geen tien, maar slechts twee varkenshaasjes in een varken). Hieronder vinden jullie een greep uit ons assortiment.

PARTNERS

 Het Hinkelspel

 Boer Olivier

100% West Vlaams

NIEUWS

  • Opening slagerij-traiteur de Heerlijkheid Woumen

    Opening slagerij-traiteur de Heerlijkheid Woumen

  • De Heerlijkheid op B2B smaakmarkt

    De Heerlijkheid op B2B smaakmarkt

  • De winnende nummers !

    De winnende nummers !